Oogstwerk mais

Snijmaïs hakselen
De kwaliteit van het eindproduct, zeker bij de snijmaïs oogst is van essentieel belang voor de veehouder. Om te kunnen voldoen aan de verwachting van de veehouder is de korrelkneuzer van de hakselaar één van de belangrijkste aandachtspunten van de loonwerker. Een goede korrelkneuzer ten opzichte van een (bijna) versleten korrelkneuzer kan de veehouder uiteindelijk flink schelen in de portemonnee.
 
Wat wij kunnen bieden:

  • Moderne hakselaars met perfecte korrelkneuzer;
  • Snelle snijlengte verstelling (op wens van de klant);
  • Afvoer met grote tractoren (+ 250 pk) en silagewagens;

 

Maïskolvenschroot hakselen (MKS)
Maïs kan ook geoogst worden als MKS. Hierbij wordt de kolf uit de plant geplukt en samen met de schutbladeren gehakseld. De hakselaar moet hierbij anders afgesteld worden dan bij de oogst van snijmaïs. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de samenstellingen en de voederwaarde van maïskuilvoer en MKS.
 
Samenstelling (g/kg) en voederwaarde van mais volgens valorisatievorm (Veeteeltvlees januari 2010)

Mais hakselen

 

Maar wat is het product nu werkelijk voor de veehouder waard. De bedoeling is om een deel krachtvoeder te vervangen door MKS.

Maïsdorsen
Een compleet pakket voor een goede oogst, dat is wat wij kunnen bieden.

  • Maïsdorsen op tracks (waardoor de bodemstructuur zo min mogelijk beschadigd wordt)
  • Drogen
  • Inname van de maïskorrels, mits het product voldoet aan onze inname eisen (schoon product). Betaling 30 dagen na oogstdatum, mits anders is overeengekomen.

Corn Cop Mix (C.C.M.)
Na het maïsdorsen hebben wij ook de mogelijkheid om de maïskorrels te vermalen tot C.C.M. Er is keuze uit diverse zeven om het gewenste product te kunnen realiseren.
 
Tevens is het mogelijk om Propcorn NOVA toe te voegen, dit is een speciaal product op het gebied van bescherming van het ruwvoer. Propcorn NOVA is vloeibaar en bevat als hoofdbestanddeel gebufferd propionzuur.
 
Voordelen van Propcon NOVA

  • Direct werkend
  • Broei en schimmelremmer
  • Verlaging voederverliezen
  • Verhoging smakelijkheid.